Villkorslös kärlek för andra

“Jag är inte i denna värld för att leva upp till dina förväntningar
och du är inte i denna värld för att leva upp till mina. “

-Bruce Lee

De största besvikelserna i våra liv är ofta resultatet av felplacerade förväntningar. Detta gäller särskilt när det gäller våra relationer och interaktioner med andra. Att hysa dina förväntningar på andra människor kommer kraftigt att minska onödig frustration och lidande, både i ditt liv och deras, och hjälper dig att fokusera på de saker som verkligen betyder något.
Vad gör vi för att imponera på andra? Vi spenderar mycket tid på att försöka vara rätt och perfekt och vinna uppmärksamhet och godkännande av andra. Vi förväntar oss samma perfektion från andra, särskilt de som är viktiga för vår fred och lycka. När vi är förälder, förväntar vi oss mycket av perfektion från våra barn. Vi vill alltid att de ska bli ansvariga personer och ge ett gott namn till sig själva och till familjen. Du måste våga vara dig själv och följa dig egen intuition, men skrämmande eller konstigt som kan känna eller visa sig vara. Jämför inte dig med andra. Låt dig inte avskräckas av deras framsteg eller framgång.
Vad vi gör? Vi följer ett liknande mönster av vårt beteende i andra relationer som också gör dem eller bryter dem, beroende på hur människor står upp till våra förväntningar eller lever enligt de normer som vi anser vara viktiga. Vi kategoriserar och stereotypa dem enligt våra övertygelser, önskningar, bifogande och dom. Följ din egen väg och vara sann i din egen syfte.
Framgång handlar slutligen om att tillbringa ditt liv lyckligt på egen väg. De flesta konflikterna i våra relationer uppstår på grund av våra önskningar och förväntningar. När båda människor i ett förhållande är självisk och självcentrerad, förblir de inte länge i det förhållandet. Så småningom utvecklar de skillnader och skiljer sig åt. Om människor passar in i våra förväntningar, älskar vi dem och gillar dem. Annars kritiserar vi dem eller håller dem borta. Det finns en viss själviskhet i det här tillvägagångssättet, som vi valde att ignorera eftersom det inte får oss att må bra.

När du övar själv kärlek och självrespekt, ger du dig själv möjligheten att vara lycklig. När du är lycklig blir du en bättre vän, en bättre familjemedlem och en bättre “du”. Det ideala förhållandet är det som är baserat på ovillkorlig ömsesidig kärlek och respekt. Det är lika svårt att hitta ett idealiskt eller heligt människa på jorden. Vi kan inte träna det om vi har önskningar och förväntningar och om vi styrs av rädsla, egoism och självintresse. I den här galna världen som försöker göra dig som alla andra, är det hårdaste slaget du någonsin måste slåss är slaget att vara dig själv.Och när du kämpar tillbaka, kommer inte alla att gilla dig. Vi är potentiellt kapabla till villkorslös kärlek, men det övergår inte lätt i oss tills vi utsätter oss för intensiva andliga omvandlingar. Varje människa är anmärkningsvärt och vackert; det tar bara en patient uppsättning ögon för att se den. Ju mer du lär känna någon, desto mer kommer du att kunna se bortom deras utseende och se skönheten av vem de verkligen är. I vår iver att vara något, ha något och hitta säkerhet, bygger vi väggar runt oss själva och blir fångar av våra egna handlingar, förlorar vår medfödda förmåga att utstråla Guds ljus och hans ovillkorliga kärlek. Vi slutar se gudomligheten både i oss själva och i vårt. I livet måste du regelbundet och effektivt kommunicera med andra. Och ofta måste du öppna dina stämband och säga de första orden. Du måste berätta för folk vad du tänker. Antingen accepterar du vem de är eller väljer du att leva utan dem. Det kan höra hård, men det är det inte. När du försöker byta folk, förblir de ofta samma, men när du inte försöker byta dem – när du stöder dem och tillåter dem friheten att vara som de är – förändras de gradvis på det vackraste sättet. För det som verkligen förändras är hur du ser dem.

Hoppas på det bästa, men förvänta dig mindre. Och kom ihåg, storleksordningen av din lycka kommer att vara direkt proportionell mot dina tankar och hur du väljer att tänka på saker.

Edit